340 g | ančių kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puota) |
1 pakuotės | sluoksniuotos bemielės tešlos |
1 pakuotės | bet kokio mėgstamo tepamojo varškės sūrio |
1 | kiaušinio |
šiek tiek | pabarstymui tarkuoto fermentinio sūrio |
pagal skonį | druskos ir maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | gruzdintų svogūnų |
šlakelio | aliejaus mėsos kepimui |
1. Antieną pabarstome druska ir pipirais ir apkepiname ant nedidelio kiekio aliejaus.
2. Tešlą atitirpiname, kiekvieną lapą šiek tiek pakočiojame ir perpjauname įstrižai (trikampiais), iš vieno lakšto gaunasi du trikampiai.
3. Ant tešlos užtepame tepamojo varškės sūrio, paberiame gruzdintų svogūnų, tada kur platus tešlos kraštas dedame šiek tiek mėsos ir suvyniojame kaip kruasaną (pradedame vynioti nuo plataus krašto link siauro).
4. Viršų aptepame kiaušinio plakinio ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
5. Kepame iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min, kol gražiai apskrus.
SKANAUS
Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO