1. Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 200 C ir į vidurinę lentyną įkiškite kepimo skardą.
2. Nupjaukite česnakų viršūnėles (atsargiai, kad neiširtų skiltelės), taip paruoštus česnakus sudėkite ant folijos, apšlakstykite aliejumi (prireiks apie 2 šaukštų) ir pabarstykite druska.
3. Foliją gerai užlankstykite, kad gautumėte krepšelį. Patikrinkite, ar krepšelis sandariai užlankstytas ir užspaustas, įdėkite jį į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
4. Šakute iš lukšto ištraukite skilteles ir sugrūskite jas į košelę, įvarvinkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Išmaišykite ir pagardinkite trupučiu druskos, jei reikia.
5. Didelį čiabatos kepalą perpjaukite išilgai per pusę. Pasiruošta česnakų košele aptepkite vidinę skrebučiu pusę. Apšlakstykite geru alyvuogių aliejumi. Kepkite, paguldę ant skardos
(vidine, aptepta puse į išorę), kol pagels ir apskrus. Apie 15-20 minučių.
6. Kai skrebučiai bus beveik iškepę, nuplaukite širdeles, išpjaustykite plėveles, riebalus, tada perpjaukite per pusę. Gerai įkaitinkite didelę keptuvę. Į keptuvę, nustatę didelę kaitrą, sudėkite sviestą ir jį išlydykite.
7. Širdeles suverskite į keptuvę ir kartais pamaišydami pakepkite 4 minutes.
8. Supilkite sultinį ir balzaminio acto kremą, gerai padruskinkite beipapipirinkite ir pakepkite dar 2 minutes intensyviai pamaišydami, kad nuo dugno atliptų visas skanumas ir susidraugautų visi skoniai.
9. Širdeles išgriebkite į dubenį ir padėkite į šalį, keptuvėje likusį padažą pakaitinkite dar minutę, kol sutirštės. Padažą supilkite į dubenį su širdelėmis. Išmaišykite.
10. Paskui sudėkite širdeles vieną šalia kitos ant česnakais kvepiančio skrebučio, užvarvinkite šaukštelį padažo, užbarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir nedelsdami kirskite.