Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Šiltos antienos ir bulvių salotos
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
500 g mažų bulvyčių
100 g įvairių salotų lapų
100 g ridikėlių
130 g pomidorų pesto
30-50 g kietojo sūrio
20-30 g kedro riešutų
1 - ½ arb.š. džiovinto baziliko
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
¼ arb.š. česnako granulių
2 valg.š. alyvuogių aliejaus

Šiltos antienos ir bulvių salotos

40 min.
2 asmenims
Gaminimas

Antienos krūtinėlės odeles atsargiai įpjauname, sudedame į šaltą keptuvę ir ją įkaitiname.
 Iš vienos pusės kepame apie 6-9 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar apie 3-4 minutes.
 Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepame dar apie 8-10 minučių.
 Antienos krutinėles ištraukiame iš orkaitės ir įvyniojame į kepimo foliją. Ten paliekame apie 10
minučių ir tik vėliau supjaustome.

 Orkaitės temperatūrą padidiname iki 190°C.
 Bulves supjaustome ketvirčiais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, pipirais,
česnako granulėmis ir bazilikais. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę.
 Kepame apie 40 minučių arba, kol gražiai apskrus.

 Į lėkštes sudedame salotų lapus, pjaustytus ridikėlius, keptas bulves, antienos krūtinėles, uždedame
pomidorų pesto, viską apibarstome druska, pipirais, kedro riešutais, tarkuotu kietuoju sūriu ir viską
gerai išmaišome.
 Skanaus!

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą