500 g | Lapino puota antienos file |
500 g | mažų bulvyčių |
100 g | įvairių salotų lapų |
100 g | ridikėlių |
130 g | pomidorų pesto |
30-50 g | kietojo sūrio |
20-30 g | kedro riešutų |
1 - ½ arb.š. | džiovinto baziliko |
½ arb.š. | druskos |
¼ arb.š. | maltų pipirų |
¼ arb.š. | česnako granulių |
2 valg.š. | alyvuogių aliejaus |
Antienos krūtinėlės odeles atsargiai įpjauname, sudedame į šaltą keptuvę ir ją įkaitiname.
Iš vienos pusės kepame apie 6-9 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar apie 3-4 minutes.
Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepame dar apie 8-10 minučių.
Antienos krutinėles ištraukiame iš orkaitės ir įvyniojame į kepimo foliją. Ten paliekame apie 10
minučių ir tik vėliau supjaustome.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 190°C.
Bulves supjaustome ketvirčiais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, pipirais,
česnako granulėmis ir bazilikais. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 40 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Į lėkštes sudedame salotų lapus, pjaustytus ridikėlius, keptas bulves, antienos krūtinėles, uždedame
pomidorų pesto, viską apibarstome druska, pipirais, kedro riešutais, tarkuotu kietuoju sūriu ir viską
gerai išmaišome.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui.