Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Salotos su traškiais antienos gabaliukais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa (troškinti, kepti)
1 pakuotė Įvairių rūšių salotos
150 g. Įvarių rūšių pomidorai
1 vnt. Raudonasis svogūnas
1 pakuotė Santa Maria prieskoniai Crispy Chicken
Padažui:
3 v.š. Alyvuogių aliejus
2 v.š. Citrinos sultys
2 v.š. Apelsinų sultys
1 1/2 v.š. Natūralus medus
1 v.š. Garstyčios
1 skiltelė Česnakas
Pagal skonį Druska ir pipirai

Salotos su traškiais antienos gabaliukais

30 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

1.Nuo antienos gabaliukų pašalinkite dalį riebalų. Stambesnius gabaliukus pasmulkinkite. Sudėkite į dubenį. Užpilkite šlakeliu aliejaus ir pabarstykite prieskonių mišiniu. Išmaišykite antieną, kad visi gabaliukai būtų padengti prieskoniais. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite antienos gabaliukus ir kepkite iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Antienos gabaliukai taps auksinės spalvos.
2.Kol antiena kepa pasiruoškite padažą. Visus nurodytus ingredientus maišome iki medus ištirps. Ragaujame.
3.Nuplauname ir nusausiname daržoves. Jeigu salotos stambios jas  paplėšykite. Pomidorus pjauname per pusę. Svogūną supjaustome žiedais.
4.Daržoves išdėliokite pasirinktame dubenyje. Jeigu darysite porcijomis, dėkite kiekvienam į atskirą dubenį. Padažą geriau patiekti atskirai. Iškepusią antieną dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertume riebalų perteklių. Vėliau išdėliojame ant salotų. Antiena skani ir šilta, ir atvėsusi. Štai ir viskas. Skanaus!

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile...Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą