- Antienos filė išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 20 - 30 min.
- Nuplaukite antienos filė ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Aštriu peiliu supjaustykite odelę stengdamiesi nepažeisti pačios mėsos.
- Antieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir smulkintais juodaisiais pipirais.
- Filė sudėkite į vėsią keptuvę odele žemyn ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 6 - 10 minučių.
- Vėliau apverskite ir kepkite toliau apie 3 - 4 minutes.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180° temperatūros.
- Keptuvę ( su karščiui atsparia ir nusiimančia rankena ) su antienos filė pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 5 – 10 minučių.
- Ištraukite iš orkaitės ir uždenkite folija.
- Leiskite „pailsėti“ apie 5 minutes ir tik tuomet supjaustykite gabalėliais.
- Salotas ir gražgarstes nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite.
- Viską patiekite į lėkštes: salotas, gražgarstes, avokadus supjaustytus plonomis riekelėmis, pomidorus supjaustytus riekelėmis, mocarelos rutuliukus.
- Supjaustytus antienos filė gabalėlius išdėliokite ant paruoštų salotų ir viską apipilkite pasiruoštu medaus ir garstyčių padažu.
- Skanaus!
Medaus – garstyčių padažui:
- Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.
Už receptą ir dėkojame Svajojantis Olandas