340 g | Lapino puotos kulšelių mėsos |
0,5 vnt. | svogūno |
1 vnt. | morka |
1 vnt. | apelsinas |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | pipirų |
1 v.š. | miltų |
1 v.š. | saldžiarūgščio padažo (arba šiek tiek pomidorų padažo ir citrinos sulčių šlakelis) |
kepimui | aliejaus |
Ryžiams: | |
6 v.š. | ryžių |
1 v.š. | sviesto |
žiupsnelis | druskos |
1 sauja | šaldytų žirnelių |
Antienos mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Ryžius užkaiskite virti su žiupsniu druskos. Antienos kulšelių mėsą apvoliokite miltuose ir apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol mėsa gerai apskrus. Svogūną pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais. Daržoves dėkite į keptuvę kartu su antienaa ir šiek tiek pakepiname. Įspauskite aplesino sultis ir dėkite padažą. Patroškinkite apie 15 min. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite išvirtus ryžius, pakepinkite pora min. Suberkite žirnelius. Pakaitiname ryžius, kol žirneliai sušils. Antienos troškinį valgykite su ryžiais.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!