500 g | Lapino puotos antienos kulšelės |
pagal poreikį | laukinių ryžių |
Salotoms: | |
keletos | agurkai |
ryžių actas | |
sojos padažas | |
cukrus | |
druska | |
sezamų sėklos |
Dvi ančiukų kulšeles gerai pasūdome ir dedame į kepimo skardą/indą. Dedame į šaltą orkaitę ir tada įjungiam kaitinti iki 200 laipsnių. (Tai padės geriau ištirpti po oda esantiems riebalams) Kepam 60-70 minučių iki kol antiena bus visiškai minkšta.
•Antienai baigiant kepti pasiruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame 1 v.š. medaus, 1 a.š. sojos padažo, 1 laimo sultis ir 2-3 v.š. sriracha padažo (kaip aštriai norisi). Pašildom tik iki kol ištirpsta medus ir ingredientai susimaišo.
•Iškepusias kulšeles dedam į dubenį (neišjungiam orkaitės!) ir apliejam padažu. Atsargiai pavoliojam kulšeles padaže ir dedame jas atgal į kepimo indą. Supilame ant viršaus likusį padažą. Kepame dar kelias minutes iki kol odelė karamelizuojasi ir krašteliai truputį pajuoduoja.
Aš tiekiau su laukiniais ryžiais ir agurkų salotomis (agurkas + ryžių actas + sojos padažas + cukrus + druska + sezamų sėklos).
Už receptą dėkojame Minimali virtuvė.