Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis
ingredientai
500 g Lapino puotos antienos kepenėlių;
2 vnt lauro lapų
5-7 vnt juodųjų pipirų
170 g ryžių
1 vnt didelio svogūno
3 vnt česnako skiltelių
250 g pak choi salotų (galite keisti kiniškais kopūstais)
100 g brokolių (naudojame šaldytus)
3 v.š. tamsaus sojos padažo
2 v.š tailandietiško saldaus čili padažo
žiupsnelio grūstų čili pipirų
1 a.š. džiovintų čiobrelių
30 g mišinio salotoms (moliūgo sėklos, saulėgrąžos, pinijų riešutai
20 g goji uogų
žiupsnelio druskos

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje.
  2. Į verdantį vandenį sudedame  lauro lapus, pipirus ir kepenėles. Užvirus ant vidutinės ugnies verdame apie 10 min.. Tuomet supilame į kiaurasamtį ir atidedame į šalį.
  3. Sėklų mišinį salotoms pakepiname sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
  4. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kubeliais pjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis suminkštės. Tuomet dedame smulkiai supjaustytas česnako skilteles, smulkintą brokolį ir kepame  keletą minučių. 
  5. Galiausiai dedame  griežinėliais pjaustytas pak choi salotas, kepenėles, supilame  sojos padažą, saldų čili padažą, žiupsnelį čili paprikų, čiobrelius, pakepintas sėklas, goji uogas, pagardiname druska ir viską gerai išmaišome.

Skanaus ;)

Už recepgtą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą