Padažui: | |
3 v.š. | alyvuogių aliejaus |
2 a. š. | tarkuotos apelsinų žievelės |
1/4 puodelio | šviežių apelsinų sulčių |
2 v. š. | šviežių citrinų sulčių |
2 v.š. | medaus |
2 a. š. | grūdėtųjų garstyčių |
pagal skonį | druskos |
1 v. š. | sezamo sėklų mišinio |
Salotoms: | |
500 g | Lapino puotos antienos file |
šviežių špinatų | |
1 | apelsino |
1 pakelio | fetos sūrio |
saujos | migdolų riekelių |
saujos | džiovintų spanguolių |
Į dubenėlį supyliau alyvuogių aliejų, tarkuotas apelsinų žieveles, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, grūdėtąsias garstyčias ir paskaninau druska. Viską gerai išmaišiau ir perpyliau į nedidelį stiklainiuką. Ten subėriau sezamo sėklas ir gerai gerai suplakiau. Suplakusi, kuriam laikui pastačiau į šaldytuvą.
Tuomet pasiruošiau antieną. Antienos file nusausinau, įtryniau druska, persilado prieskoniais, prieskonių mišiniu su skrudintais česnakais ir pipirais. Odelę įpjoviau tinkleliu iki mėsos. Antieną odele žemyn sudėjau į vėsią keptuvę ir kepiau apie 8 minutes, apvertusi – perpus trumpiau. Baigiau kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Iškepusi antieną, perkėliau ją ant medinės lentelės, uždengiau folija ir palikau 3-4 min.
Tuo metu visus salotų ingredientus subėriau į didelį dubenį. Užpyliau padažu, išmaišiau, o ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytą antieną.
Skanaus:)
Už receptą dėkojame Ant pilko debesėlio