Marinatas rūkymui: | |
4 vnt. | antienos kulšelių |
100 g | jūros druskos |
50 g | cukraus |
3-4 skiltelės | česnako |
1,5 l | vandens |
Žiupsnelio | Lauro lapai, pipirų grūdeliai |
Rūkyta antienos kulšelė | |
60 g | porų |
60 g | anakardžių riešutų |
120 g | konservuotų ar šviežių ananasų |
30 g | majonezo |
30 g | graikiško jogurto(galima naudoti tik majonezą) |
Žiupsnelio | druska/pipirai/krapai |
Vandenį užvirti, jame ištirpinti druską su cukrumi, sudėti prieskonius, šiek tiek pravėsus sudėti smulkintas
česnako skilteles ir kulšeles. Palikti marinuotis, bent 12h, aš marinavau apie parą laiko.
Pasiruošti rūkyklą(rūkėme kamado griliuje su keletu "cukrinio klevo rūkymo kaladėlių"), temperatūra
kiek svyravo, orentuokitės į 100laipsnių, rūkymui prireiks 2-3val. Iškepusias galite vynioti į foliją, mes
sudėjome į sandarią dėžutę.
Kai jau turime rukytų kulšelių, siūlau keletą receptų.
Už receptą dėkojame Laura Jankauskienė.