500 g | Lapino puota ančiuko krūtinėlės su oda |
2 stiklinių | rudųjų ryžių |
4 vnt. | Morkų |
6 Skiltelių | česnako |
2 vnt. | Svogūnų |
4 vnt. | lauro lapelių |
1 žiupsnelio | kalendrų sėklų |
žiupsnelis | Pipirų, druskos |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
Anties krūtinėlių odelę nuimkite peilio pagalba. Ją atidėkite, bet neišmeskite. Tuomet nusausinkite mėsą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pasiruoškite marinavmo indą ir sudėkite mėsą, ją įtrinkite žolelių mišiniu, supilkite kelis šaukštus aliejaus, berkite druskos ir pipirų, palikite apie 20 min. Kol mėsa marinuojasi, nuplaukite ir nulupkite morkas, supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ar griežinėliais. Supjaustykite vieną svogūną.
Į labai gerai įkaitinto puodo dugną dėkite anties odelę, iš jos išsiskirs riebalai ant kurių ir kepsite. Kai odelė gerai apskrus ją išimkite ir įdėkite nulupta visą svogūno galvą. Ją reikia kepti vartant ant didelės ugnies, kol gerai paruduos ir išskirt sultys, tupmet ja išimkite. Į paruoštus riebalus dėkite kalendrų sėklas, kelias česnako skilteles ir lauro lapelius, ant jų iškarto dėkite morkas ir pjaustytą svogųną. Kelias minutes apkepkite vis dar nemažindami ugnies intensyvumo. Tuomet sudėkite mėsa. Apskrudus mėsai suberkite gerai praplautus ryžius, juos gerai prispauskite ( tik nemaišykite, turi būti 2 sluoksnai) , sukaišiokite likusias cesnako skilteles ir užpilkite vandens tiek, kad būtų apie 2 cm virš ryžių. Tuomet sumažinkte ugnį iki minimumo, uždenkite dangčiu ir virkite apie 20-30 min kol suminkštės ryžiai. Išvirus galima išmaišyti ir ragauti.