Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Rudeniška antis
ingredientai
1 vnt. Lapino puota švž. ančiukas
500 g. Grikiai
500 g. Švieži grybai
500 g. Obuoliai, morkos, cukinijos ar kitos rudeniškos daržovės
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Česnakas
Pagal skonį Kalendra, pankolio sėklos, maltas anyžius, cinamonas

Rudeniška antis

180 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Antį ištrinkite prieskoniais ir palikite 1 val. pasimarinuoti. 
  2. Vandenyje išmirkytus grikius sumaišykite su sezono grybais. Šiuo mišiniu prikimškite antį. Grikiai iškeps ypač gardūs anties riebaluose drauge su grybais. 
  3. Pakepę pusvalandį antį apdėliokite stambiais daržovių gabalėliais bei obuoliais. 
  4. Antis bus iškepusi kai įdūrus peiliu prie šlaunelės nesimatys kraujo. Baigiant kepti galite paukštį patepti medumi. Taip bus dar gardžiau. Skanaus!

       Dėkojame žurnalui "Šeimininkė" už receptą!

Atgal į receptų sąrašą