500 g | Lapino puotos antienos file |
1 didelis | svogūnas |
5 skiltelės | česnako |
šlakelio | aliejaus |
3 | morkos |
700 g | raugintų kopūstų |
pagal skonį | druskos ir pipirų |
1/2 stiklinės | alaus (galit keisti vandeniu, bet alus duoda šiokį tokį poskonį) |
Antieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais, pagardiname druska ir pipirais ir pakepiname su šlakeliu aliejaus. Atidedame į šoną.
Į tą pačią keptuvę kur kepė antiena sudedame smulkintus svogūnus, česnakus ir morkas. Pakepiname kol daržovės suminkštės. Sudedame raugintus kopūstus, pilame alų ir patroskiname kelias minutes. Sudedame antieną, išmaišome gerai ir viską sudedame į kepimui skirtą indą. Uždengiame folija ir dedame į 200 C orkaitę 70 min.
Kaip ir minėjau labai skanu su virtomis bulvėmis.
Už receptą dėkojame Samčio užrašai.