Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Rudeninės šiltos ropinių daržovių salotos su paukštiena
ingredientai
2 morkų
1 pastarnoko
1 svogūno
1 vidutinio burokėlio
2 šakelių rozmarino
2 šakelių čiobrelio
2 skiltelių česnako
2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus
3-4 SPILVA marinuotų agurkėlių
1 šaukšto SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo Originalus
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino sėklų
½ stiklinės Graikiško jogurto
500 g LAPINO PUOTA šviežios antienos filė su oda
3 šaukštų NESPRESSO kavos
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 saujos salotų lapelių
1 skiltelės žaliosios citrinos (patiekimui)
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Rudeninės šiltos ropinių daržovių salotos su paukštiena

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Ropines daržoves nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į kepimo skardą, sudėkite prieskonines žoleles, česnaką ir apšlakstykite OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejumi, pagardinkite KOTANYI druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais. 
2. Kepkite orkaitėje 170 °C temperatūroje 35–40 min. 3. SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite ir sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupu „Originalus“, KOTANYI maltu kuminu, druska, juodaisiais pipirais ir graikišku jogurtu.
4. LAPINO PUOTA šviežią antienos filė odą įpjaukite ir dėkite į šaltą ZYLE keptuvę, įjunkite vidutinę kaitrą ir kepkite nuolat vartant apie 5–7 minutes, kol antienos odelė apskrus. NESPRESSO kavą sumaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, supilkite į keptuvę su antiena ir nuolat vartant antieną karamelizuokite, kol kava išgaruos ir antiena pasidengs kavos glajumi. 5. Glazūruotą antieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes, kartu su ropinėmis daržovėmis 170 °C. 6. Patiekiant į lėkštę sudėkite padažą, ant jo sudėkite keptas daržoves, papuoškite salotų  lapeliais, dėkite keptą antieną ir skiltelę žaliosios citrinos. 


Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą