2 | morkų |
1 | pastarnoko |
1 | svogūno |
1 vidutinio | burokėlio |
2 šakelių | rozmarino |
2 šakelių | čiobrelio |
2 skiltelių | česnako |
2–3 šaukštų | OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus |
3-4 | SPILVA marinuotų agurkėlių |
1 šaukšto | SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo Originalus |
Žiupsnelio | KOTANYI malto kumino sėklų |
½ stiklinės | Graikiško jogurto |
500 g | LAPINO PUOTA šviežios antienos filė su oda |
3 šaukštų | NESPRESSO kavos |
1 šaukšto | DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus |
1 saujos | salotų lapelių |
1 skiltelės | žaliosios citrinos (patiekimui) |
Žiupsnelio | KOTANYI druskos |
Žiupsnelio | KOTANYI juodųjų pipirų |
Ropines daržoves nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į kepimo skardą, sudėkite prieskonines žoleles, česnaką ir apšlakstykite OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejumi, pagardinkite KOTANYI druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais.
2. Kepkite orkaitėje 170 °C temperatūroje 35–40 min. 3. SPILVA marinuotus agurkėlius susmulkinkite ir sumaišykite su SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupu „Originalus“, KOTANYI maltu kuminu, druska, juodaisiais pipirais ir graikišku jogurtu.
4. LAPINO PUOTA šviežią antienos filė odą įpjaukite ir dėkite į šaltą ZYLE keptuvę, įjunkite vidutinę kaitrą ir kepkite nuolat vartant apie 5–7 minutes, kol antienos odelė apskrus. NESPRESSO kavą sumaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, supilkite į keptuvę su antiena ir nuolat vartant antieną karamelizuokite, kol kava išgaruos ir antiena pasidengs kavos glajumi. 5. Glazūruotą antieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes, kartu su ropinėmis daržovėmis 170 °C. 6. Patiekiant į lėkštę sudėkite padažą, ant jo sudėkite keptas daržoves, papuoškite salotų lapeliais, dėkite keptą antieną ir skiltelę žaliosios citrinos.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai