300 g | Lapino puotos ančių skrandukai |
4 vnt. | bulvės |
4 vnt. | rauginti agurkai |
1 vnt. | morka |
1 vnt. | svogūnas |
1 v.š. | sviesto |
žiupsnelis | druskos |
4 v.š. | perlinių kruopų |
Kruopas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Į puodą beriame jas, dedame juostelėmis pjaustytus skrandukus. Ir užkaičiame puodą virti. Verdant, jei susidaro putos, jas nugraibome. Svieste pakepiname smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytą morką. Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į puodą pas kruopas ir verdame, kol bulvės suminkštės ir kruopos beveik išvirs. Tada sudedame kubeliais pjaustytus raugintus agurkus. Sriubą dar verdame apie 15 – 20 min. Pilstome į dubenėlius ir sriubą gardiname grietine.
Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!