Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
PRANCŪZIŠKAS KIŠAS SU ANTIENA, SŪRIU CAMEMBERT IR KRIAUŠĖMIS
ingredientai
Ingredientai tešlai:
225 g kvietinių miltų
125 g sviesto
2 vnt. kiaušinių trynių
2 šaukštelių vandens
Įdarui:
500 g Lapino puotos antienos file
2 svogūnų
2 kriaušių
100 g sūrio Camembert
3 kiaušinių
2 kiaušinių baltymų
200 ml grietinėlės 30%
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PRANCŪZIŠKAS KIŠAS SU ANTIENA, SŪRIU CAMEMBERT IR KRIAUŠĖMIS

60min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Pasigaminkite tešlą tartui: į virtuvinį kombainą suberkite miltus, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite vandenį ir dar įjunkite virtuvinį kombainą kelioms sekundėms, kad susimaišytų produktai. Ant stalo paberkite truputi miltų, išimkite tešlą iš virtuvinio kombaino ir truputį paminkykite. Suformuokite tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 3cm storio tešlos lakštą. Lakštas turi būti 3-4cm didesnis nei kepimo forma. Įklokite šį tešlos apskritimą į paruoštą kepimo formą ir gražiai užspauskite visus kraštus. Subadykite visą paviršių šakute ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180laips. Išimkite kepimo formą su tešla iš šaldytuvo. Pašaukite kepti apie 10min. Išimkite.
4. Ruošiame įdarą: antienos filė buvaloma, įtrinama druska ir pipirais, odelė įpjaunama iki mėsos. Apkepiname įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apkeptai mėsai leidžiame "pailsėti" apie 10-15min ir supjaustome ją griežinėliais.
5. Keptuvėje kur kepė mėsa pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus apie 3min.
6. Dubenyje išplakite kiaušinius, kiaušinių baltymus ir grietinėlę. Paskaninkite čiobreliais, druska ir pipirais.
7. Kriaušes nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklytes. Ant paruoštos tešlos išdėliokite svogūnus, antienos griežinėlius, kriaušių ketvirčius. Tarp kriaušių išdėliokite griežinėlius sūrio "Camembert", viską užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Kepkite įkaitintoje iki 180laips. orkaitėje apie 40min.
 
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 
Atgal į receptų sąrašą