Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
POMIDORŲ SRIUBA SU ANTIENA IR MAKARONAIS
ingredientai
500 g antienos krūtinėlės (naudojau iš Lapino puota)
1 svogūno
1 morkos
100 g makaronų tagliatelle
1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
150 g pomidorų pastos
500 g pomidorų tyrės
100 g trintos mozzarellos
šiek tiek aliejaus kepimui
1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelio česnako granulių
1/3 šaukštelio muskatinio riešuto
2 L vandens
1 šaukšto džiovintų provanso žolelių
šiek tiek šviežių petražolių pateikimui
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų

POMIDORŲ SRIUBA SU ANTIENA IR MAKARONAIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Morką sutarkuojame su burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, antienos krūtinėlę sukapojame į faršą. Visumą apkepiname nedideliame aliejaus kiekyje, pagardiname druska ir pipirais.
2. Į keptuvę kartu su daržovęmis ir antiena sudedame smulkintus, konservuotus pomidorus ir šiek tiek pakaitiname.
3. Į puodą supilame pomidorų tyrę, pomidorų pastą, dedame makaronus, beriame prieskonius, sudedame apkeptą antienos faršą su daržovėmis, supilame vandenį ir užverdame.
4. Kai sriuba užvirs, suma-iname šiek tiek kaitrą ir verdame dar apie 10min. Į karštą sriubą sudedame tarkuotą sūrį, patiekiant pabarstome šviežiomis petražolėmis.
SKANAUS

 

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Nuo užkandžio iki deserto. 

Atgal į receptų sąrašą