1. Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūnus pusžiedžiais. Morkas pjaukite pusiau ir susmulkinkite.
2. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus tiek ,kad padengtų dugną. Gerai įkaitinkite ir dėkite mėsą. Kepkite kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsytę išgriebkite kiaurasamčiu. Atidėkite į šoną.
3. Į tą patį puodą dėkite svogūnus,morkas ir kelias skilteles česnako. Gerai apkepinkite ir dėkite atgal mėsą.
4. Viską kartu dar truputį pakepinkite ir berkite prieskonius. Prieskonių po žiupsnelį. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų per du centimetrus. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Nuėmę dangtį troškinkite apie 40 min.
5. Po to supilkite gerai nuplautus ryžius ,tik nemaišykite !!!Užpilame verdančiu vandeniu tiek ,kad ryžius apsemtų per du centimetrus . Sukiškite česnako skilteles.
6. Kai ryžiai sugers visą vandenį,uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo. Kai vanduo visai išgaruos, ragaukite ir jeigu ryžiai kieti įpilkite truputį vandens. Įbeskite šaukštą iki dugno, praskirkite ryžius ir pažiūrėkite ar dugne yra vandens. Jokiu būdu nemaišykite !!! Jeigu vandens nėra ,galite išjungti kaitrą ir palikti dar kelias minutes subręsti.
Tiekite permaišę ryžius su mėsa ir daržovėmis. Labai tinka su marinuotomis peperoni aitriosiomis paprikomis arba raugintais agurkais.
Skanaus !!!
Už receptą dėkojame Skanu, gražu ir su meile..... Rita.