Ir dar viena nuostabi plovo variacija. Paragaukite – ir kol neatsivalgysite, nesustosite.
- Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.
- Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.
- Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukus.
- Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.
- Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.
- Likusiame aliejuje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.