- Nuo anties kulšelių mėsos nulupkite arba nupjaukite odeles. Mėsą šiek tiek pasmulkinkite, nuo odelių nupjaukite riebaliukus ir pasmulkinkite. Juos vėliau sukepsite su svogūnais. Kulšelių mėsą pamarinuokite valandą laiko su druska, pipirais, muškato riešutui ir čiobreliu.
- Du svogūnus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje pačirškinkite nuo odelių nupjaustytus riebaliukus. Kai jie suspirgės, sudėkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
- Bulves sutarkuokite kartu su likusiu žaliu svogūnų, sudėkite varškę. Užplikykite bulvių masę karštu pienu. Įmaišykite į bulvių masę kepintus svogūnus, šiek tiek paplaktus kiaušinius, kulšelių mėsą, prieskonius, gerai išmaišykite ir supilkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Ant plokštainio viršaus sudėliokite ančių kulšelių odeles. Pagardinkite jas druska ir pipirais.
- Dėkite plokštainį į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160 °C, kepkite kol gražiai apskrus.
- Padažui lašinius ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę pjaustytus lašinukus ir kepinkite kol taps spirgučiais, sudėkite svogūnus, kepkite kol jie suminkštės. Pagardinkite pipirais.
- Patiekite plokštainį su spirgučių padažu ir grietine.
Dėkojame Bulviukose.lt už receptą!