Plėšytos antienos ingredientai: | |
500 g | Lapino puota antienos filė su oda |
1 a.š. | rūkytos aitriosios paprikos |
žiupsnelis | Druskos |
0,5 a.š. | malto kumino |
2 a.š. | česnako granulių |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
5 dideli | trinti pomidorai (gavosi ~500 ml) |
1 | raudonasis svogūnas |
keli | lauro lapai |
Patiekimui: | |
Mocarella | |
Žaliosios alyvuogės | |
Vaflių ingredientai (5 vafliams) | |
200 g | Kale kopūsto |
1 | kiaušinis |
180 ml. | kefyro |
150 g. | grikių miltų |
2 v.š. | linų sėmenų |
1 a.š. | česnako granulių |
1 a.š. | raudonėlio |
0,5 a.š. | juodųjų pipirų |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
Plėšytos antienos paruošimas:
Į gilų kepimo indą dedama nuplauta ir nusausinta mėsa, oda įpjaunama „tinkleliu“, apšlakstoma alyvuogių aliejumi.
Rūkyta aitrioji paprika, druska (~0,5 a.š.), kuminas, česnakų granulės sumaišomi tarpusavyje ir jais ištrinama antiena.
Mėsa dedama oda žemyn į dugną ir dedama į 250 C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Per tą laiką sutrinami pomidorai su svogūnu ir druska (viską smulkinau blenderiu iki vientisos masės).
Po 30 min. ištraukta antiena užpilama pomidorų mase, dedami keli lauro lapai, viskas pamaišoma ir dedama į orkaitę. Tik šįkart kaitra sumažinama iki 150 C ir kepama 2,5 val.
Vaflių paruošimas:
Visi ingredientai sutrinami blenderiu (aliejus irgi).
Aliejumi šiek tiek aptepama ir vaflinė, kepama 10 min neatidarinėjant!
Patiekimas:
Iškepusi mėsa paplėšoma dviem šakutėmis, dedama ant vafliaus ir gausiai apipilama padažu, kuriame troškinosi, dedamas mocarellos sūris, alyvuogės ir viskas pašildoma orkaitėje, kol sūris išsilydo.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina.