Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
PLĖŠYTA ANTIENA KOKOSŲ PADAŽE SU VIRTAIS RYŽIAIS
ingredientai
2 vnt. antienos kulšelių (naudojau iš Lapino puota )
1 apelsino
2 cinamono lazdelių
2 skiltelių česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
druskos
1-2 arbat. šaukštelių malto cinamono
2 šakelių šviežio čiobrelio
1 l sultinio
Padažui:
1 vnt. svogūno
200 ml vandens
400 ml kokosų pieno
1 vištienos sultinio kubelio
1 arbat. šaukštelio maltos ciberžolės
druskos
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui
Garnyrui:
200 g ryžių
pagal skonį druskos

PLĖŠYTA ANTIENA KOKOSŲ PADAŽE SU VIRTAIS RYŽIAIS

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
Antiena:
1. Į kepimo indą, kuriame marinuosime, o vėliau kepsime mėsą, sudėkite kulšeles. INDAS TURI BŪTI SU DANGČIU.
2. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su druska, pipirais bei maltu cinamonu. Šiuo mišiniu įtrinkite antieną.
3. Apelsiną supjaustykite į 4 dalis, išspauskite sultis tiesiai ant mėsos, apelsino žieveles irgi dįkite kartu į indą. Ten pat dėkite cinamono lazdeles bei čiobrelį.
4. Indą uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve nakčiai.
5. Kitą dieną įkaitinkite orkaitę iki 150 laip.
6. Įpilkite sultinio į kepimo indą ir šaukite antiena į orkaitę maždaug 2-2,5val.
7. Paruoštą mėsą suplėšykite šakute.
Padažas:
1. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame kubeliais smulkintą svogūną, kepame kol suminkštės.
2. Karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį ir pilame į keptuvę, ten pat supilame kokosų pieną, beriame ciberžolę ir troškiname visumą ant vidutinės kaitros, kol padažas sutirštės. Pagardiname druska bei pipirais
3. Padažą perkošiame per sietelį.
Garnyras:
1. Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje.
Patiekiame"
Į lėkštę/dubenėlį sudedame ryžius, gausiai užpilame padažo, dedame antieną. Galima pabarstyti kapotais šviežiais žalumynais.
 
SKANAUS

 

 

Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 

Atgal į receptų sąrašą