Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Paštetas su spanguolėmis ir pistacijomis
ingredientai
500 g ančiukų kepenėlių
120 g sviesto
2 kietai virtų kiaušinių
1 svogūno
½ didelės morkos
80-100 g grietinėlės
100 g džiovintų spanguolių
(tik tiek, kad apsemtų) pieno
1 ½ arb.š. druskos
½ arb.š. maltų pipirų
Viršui:
100-120 g sviesto
50 g smulkintų pistacijų (arba pagal norus)

Paštetas su spanguolėmis ir pistacijomis

120 min
2-3 asmenims
Gaminimas

Džiovintas spanguoles nuplauname ir užmerkiame vandenyje, kol išbrinks.
 Svogūną susmulkiname ir pakepiname su gabaliuku sviesto, kol apkeps ir suminkštės.
 Ančių kepenėles pamerkiame į pieną. Ten pat sudedame morką, suberiame ½ arb.š. druskos ir
pipirus. Paverdame apie 10-20 minučių.
 Viską ištraukiame iš pieno ir sudedame į indą. Ten pat sudedame kepintą svogūną, virtus kiaušinius,
druską ir pipirus.
 Tuo pat metu pasišildome grietinėlę (užvirti nereikia) ir pamažu pilame ir viską triname iki vientisos
ir glotnios masės (tirštumą galima reguliuotis pagal save).
 Sviestą ištirpiname ir taip pat supilame prie kitų ingredientų.
 Spanguoles suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome.
 Masę paskirstome į indelius ir išlyginame paviršių.
 Ištirpiname sviestą ir užpilame ant paruošto pašteto.
 Paruošą paštetą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį.
 Kitą dieną apibarstome smulkintomis pistacijomis.
 Tepame ant duonos, trapučių, krekerių ar valgome kaip tik norisi.
 Skanaus!

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiams Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą