500 g | ančiukų kepenėlių |
120 g | sviesto |
2 | kietai virtų kiaušinių |
1 | svogūno |
½ didelės | morkos |
80-100 g | grietinėlės |
100 g | džiovintų spanguolių |
(tik tiek, kad apsemtų) | pieno |
1 ½ arb.š. | druskos |
½ arb.š. | maltų pipirų |
Viršui: | |
100-120 g | sviesto |
50 g | smulkintų pistacijų (arba pagal norus) |
Džiovintas spanguoles nuplauname ir užmerkiame vandenyje, kol išbrinks.
Svogūną susmulkiname ir pakepiname su gabaliuku sviesto, kol apkeps ir suminkštės.
Ančių kepenėles pamerkiame į pieną. Ten pat sudedame morką, suberiame ½ arb.š. druskos ir
pipirus. Paverdame apie 10-20 minučių.
Viską ištraukiame iš pieno ir sudedame į indą. Ten pat sudedame kepintą svogūną, virtus kiaušinius,
druską ir pipirus.
Tuo pat metu pasišildome grietinėlę (užvirti nereikia) ir pamažu pilame ir viską triname iki vientisos
ir glotnios masės (tirštumą galima reguliuotis pagal save).
Sviestą ištirpiname ir taip pat supilame prie kitų ingredientų.
Spanguoles suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome.
Masę paskirstome į indelius ir išlyginame paviršių.
Ištirpiname sviestą ir užpilame ant paruošto pašteto.
Paruošą paštetą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį.
Kitą dieną apibarstome smulkintomis pistacijomis.
Tepame ant duonos, trapučių, krekerių ar valgome kaip tik norisi.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiams Olandui.