- Kepenėles perplaukite vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis taps skaidrus.
- Tada dėkite lauro lapelį, išspaustas česnako skilteles, pakepkite 30 sekundžių ir sudėkite kepenėles. Pamaišant, kepkite apie 5 min. Į kepimo pabaigą suberkite čiobrelių lapelius, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite obuolių actą ir pagardinkite druską bei maltais juodaisiais pipirais.
- Į blenderį sudėkite keptas kepenėles (būtinai išimkite lauro lapelį), kubeliais pjaustytą sviestą ir sumalkite iki vienalytės masės. Pridėkite druskos, jei truks.
- Sudėję paštetą į indelį ant jo užpilkite išlydytą sviestą ir atvėsinkite šaldytuve.
- Suvartoti reikėtų per savaitę.
Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!