Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitje ant grotelių kepta antis
ingredientai
2,2 kg Lapino puotos šviežias ančiukas
1 v.š. maltos rūkytos paprikos
1 v.š. druskos
1 v.š. aliejaus
1 a.š. maltų kajeno pipirų
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. maltų rozmarinų
1-2 galvučių česnako

Orkaitje ant grotelių kepta antis

180 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
  2. Dubenėlyje išmaišykite visus išvardintus ingridientus ir ištrinkite antį - tiek išorę, tiek vidų.
  3. Antį perdėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 2 val.
  4. Į anties vidų įdėkite česnako galvutes, padėkite ant grotelių, po kuriomis pakiškite gilesnę skardą riebalams nutekėti ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
  5. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite 1-1,5 val., palaistydami susidariusiais riebalais kas 15-20 min.
  6. Tuomet išimkite iš orkaitės, apdenkite folija ir palikite šiltai pastovėti 20-25 min.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus ;)

 Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą