Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitėje virta baklažanų sriuba-troškinys
ingredientai
1 vidutinio baklažano
9 šaukštų čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepimui)
340 g LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių mėsos
Žiupsnelio maltos kalendros
žiupsnelio juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos
800 g pomidorų savo sultyse
2 kubelių ekologiško jautienos sultinio
200 ml nnatūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 laurų lapų
6 šaukštų kečupo Klasikinis
1 vudutinio poro
6-8 skiltelių česnako
Duonos su daigintais rugiais (patiekti)

Orkaitėje virta baklažanų sriuba-troškinys

45 min.
4-6 asmenims
Gaminimas
  1. Baklažaną supjaustykite didesniais gabalėliais.
  2. Į keptuvę pilkite čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir suberkite baklažano gabaliukus. Apkepkite.
  3. LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių mėsą sumalkite, įberkite maltos kalendros, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir formuokite kukuliukus.
  4. Į kepimo indą supilkite pomidorus, apkeptus baklažanus.
  5. Kukulaičius apkepkite keptuvėje.
  6. Į dubenį pilkite natūralų mineralinį vandenį, dėkite ekologiško jautienos sultinio kubelius, laurų lapus, kečupą „Klasikinis“ ir viską išmaišykite.
  7. Į kepimo indą su pomidorais sudėkite apkeptus kukulius.
  8. Keptuvėje apkepkite pusžiedžiais pjaustytą porą, prieš baigiant kepti suberkite stambiau pjaustytus česnakus, berkite juodųjų pipirų. Supilkite paruoštą padažą ir jį užvirinkite.
  9. Į kepimo indą su visais ingredientais supilkite paruoštą padažą ir viską išmaišykite. Dėkite kepti į orkaitę 195 °C temp. su karšto oro funkcija apie 15 min.
  10. Patiekite troškinį su duona su daigintais rugiais.

 

PATARIMAI:

 

  1. Galite šią sriubą patiekti su ryžiais, grikiais arba bulvių koše.
  2. Sutrynus troškinį šakute galite patiekti su spagečiais ar taljateliais.
  3. Porą galite pakeisti svogūnu, tik smulkiau supjaustykite.
  4. Troškinį galite paskaninti rozmarinais ar čiobreliais.
  5. Jei palaikysite troškinį išvirus dar 20 min. orkaitėje, išjungus kaitrą, jis įgaus dar daugiau sodresnio ir išraiškingesnio pomidorų ir baklažanų skonio.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą