Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitėje keptos paprikos įdarytos antiena
ingredientai
340 g Lapino puotos ančių kulšelių mėsos
5 vnt nedidelių paprikų
nedidelio poro
nedidelės saujelės pjaustytų šviežių petražolių
1 a.š. džiovintų raudonėlių
1 v.š. teriyaki padažo
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
5 vnt didelių bulvių
0,5 a.š. malto rozmarino
šlakelio aliejaus
20-30 g fermentinio sūrio

Orkaitėje keptos paprikos įdarytos antiena

30 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenį dėkite mažais gabalėliais pjaustytą antieną, pusžiedžiais - porą, petražolės, suberkite raudonėlius, supilkite teriyaki padažą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Bulves kruopščiai nuplaukite, perpjaukite išilgai į 4 dalis ir dėkite į gilesnę kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, suberkite rozmariną, žiupsnelį druskos ir permaišykite. 
  3. Paprikas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas ir įdarykite paruošta antiena.
  4. Paprikos puseles išdėliokite ant bulvių, įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų skardos dugną, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., tuomet nuimkite foliją, užberkite tarkuotą fermentinį sūrį, nustatykite grilio funkciją ir 220 laipsnių kaitrą bei kepkite tol, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą