500 g | Lapino puota šviežios ančiukų kulšelės |
0,5 šaukšto | lydyto sviesto kepimui |
3 vidutinių | morkų |
1 nestoro | poro |
1 vnt | svogūno |
4 skiltelių | česnako |
sauja | petražolių, šalavijų, raudonėlių |
1,5 stiklinės | vištienos sultinio |
2 vnt | lauro lapelių |
žiupsnelis | druskos, šviežiai maltų pipirų |
Anties kojeles apkepkite keptuvėje su sviestu. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepkite stambiai pjaustytus porą, svogūną, česnako skilteles. Atidėkite. Apkepkite stambiais girežinėliais pjaustytas morkas.
Į kepimo formą sudėkite daržoves, kojeles, žalumynus, lauro lapelius, supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Jei kojelių odelė pradės labai skrusti, apdenkite jas kepimo folija.
Šaltinis “ Fergus Henderson knyga „The complete nose to tail“.
Už receptą dėkojame bulviukose.lt