Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitėje keptos anties kojelės su daržovėmis
ingredientai
500 g Lapino puota šviežios ančiukų kulšelės
0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
3 vidutinių morkų
1 nestoro poro
1 vnt svogūno
4 skiltelių česnako
sauja petražolių, šalavijų, raudonėlių
1,5 stiklinės vištienos sultinio
2 vnt lauro lapelių
žiupsnelis druskos, šviežiai maltų pipirų

Orkaitėje keptos anties kojelės su daržovėmis

90 min.
2 porcijos
Gaminimas

Anties kojeles apkepkite keptuvėje su sviestu. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepkite stambiai pjaustytus porą, svogūną, česnako skilteles. Atidėkite. Apkepkite stambiais girežinėliais pjaustytas morkas.

Į kepimo formą sudėkite daržoves, kojeles, žalumynus, lauro lapelius, supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Jei kojelių odelė pradės labai skrusti, apdenkite jas kepimo folija.

Šaltinis “ Fergus Henderson knyga „The complete nose to tail“.

Už receptą dėkojame bulviukose.lt

Atgal į receptų sąrašą