500 g | šviežių ančiukų kakliukų |
4 šaukštų | sojos padažo |
1 šaukšto | žuvies padažo |
1 šaukšto | baltojo vyno acto |
1 šaukšto | rudojo cukraus |
2 skiltelių | česnako |
žiupsnelio | grūstos aitriosios paprikos |
pagal skonį | druskos ir maltų juodųjų pipirų |
GARNYRUI: | |
1vnt | saliero šaknies (vidutinio dydžio) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | maltos saldžios raudonosios paprikos |
šiek tiek | džiovintų svogūnų granulių |
šiek tiek | džiovintų krapų |
pagal skonį | druskos ir maltų juodųjų pipirų |
1. Ruošiame ančiukų kakliukus: pirmiausia marinatui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir sudedame kakliukus. Marinuojame šaldytuve bent 1-2val, o geriausiai per naktį. Po to dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame iki 180laip. įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
2. Gaminame garnyrą: saliero šaknį nuvalome ir supjaustome stambiomis lazdelėmis, dedame į dubenį ir užpilame šiek tiek aliejaus, tada beriame visus prieskonius ir viską gerai išmaišome. Lazdeles išdeliojame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepame apie 20-30min iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.