Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
ingredientai
2,2 kg Lapino puota švž. ančiukas
1 a.š. Malti kajeno pipirai
1 a.š. Maltas cinamonas
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
6-8 vnt. Šviežios čiubrelio šakelės
3-4 vnt. Lauro lapeliai
10 vnt. Bulvės
3 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnas
6 v.š. Alyvuogių aliejus
400 g Šviežios arba šaldytos žaliosios šparaginės pupelės
1 v.š. Sviestas
200 g. Šaldytos vyšnios
200 ml. Sausas raudonasis vynas
30 g. Rudasis cukrus
1 a.š Kukurūzų krakmolas + 1 v.š. vandens

Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu

180 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Lėkštutėje sumaišykite kajeno pipirus su cinamonu.
  2. Nuskuskite bulves, morkas ir nulupkite svogūną.
  3. Į gilesnę kepimo skardą dėkite į 4 dalis supjaustytas bulves, morkas ir į 8 dalis supjaustytą svogūną. Užberkite 1 arbat. š. kajeno pipirų ir cinamono mišinio, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Antį nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu tiek išorę, tiek vidų. Tuomet iš abiejų pusių užberkite kajeno pipirų ir cinamono likusiu mišiniu, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ir gerai įtrinkite. 
  5. Antį uždėkite ant daržovių krūtinėle į viršų šalia išdėliokite čiobrelio šakeles ir lauro lapelius. Užklokite kepimo popieriumi antį ir ant viršaus dėkite foliją, gerai užspauskite kraštus aplink kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 val.  Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir kepimo popierių, kad antis gražiai apskrustų.
  6. Antį išimkite iš skardos, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 20 min.
  7. Iškepusias daržovės iš skardos išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į indą. Sugrūskite bulvių košės grūstuvu ir įberkite druskos, jei jos trūksta.
  8. Padažui: į prikaistuvį sudėkite vyšnias, užpilkite vynu, suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies 20 min., kol dalis skysčio nugaruos. Padažą būtina ragauti ir jei bus per rūgštus, papildomai pridėkite cukraus. Turi gautis saldžiarūgštis padažas. Kukurūzų krakmolą išmaišykite su vandeniu, supilkite į vyšnių padažą ir kai tik užvirs, išjunkite ugnį.
  9. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite šparagines pupeles, kepkite keletą minučių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Išjunkite ugnį, sudėkite sviestą ir maišykite, kol jis ištirps.
  10. Galite tiekti viską atskiruose induose arba patiekti jau paruoštomis porcijomis.

       Dėkojame Oditėlės blogui už receptą!

 

 

Atgal į receptų sąrašą