Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
ORKAITĖJE KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS IR MORKOMIS
ingredientai
500 g "Lapino puotos" antienos krūtinėlės
žiupsnelis kmynų
10 šviežių nedidelių bulvyčių
6 šviežių morkų
žiupsnelis maltos rūkytos paprikos
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų
šlakelio aliejaus
romaninės salotos lapų (nebūtinai)

ORKAITĖJE KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS IR MORKOMIS

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Bulves ir morkas virkite ~5 min. pasūdytame vandenyje, tuomet nupilkite vandenį ir perdėkite į gilesnį kepimo indą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite rūkyta paprika.
  2. Antienos krūtinėles nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, odą supjaustykite įstrižai. Ant viršaus užberkite kmynų, maltų juodųjų pipirų ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų odele žemyn. 
  3. Krūtinėles perdėkite į kepimo indą odele į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  4. Patiekiant, galite pridėti salotų lapų. Bet būtinai viską apšlakstykite susidariusiu padažu nuo kepimo, nes jis be galo skanus.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą