Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Obuolių sultyse keptos ančiukų kulšelės
ingredientai
8 vnt. ančių kulšelių mėsos
7-8 vnt. skiltelių česnako
žiupsnelis pipirų, druskos, cukraus
pagal poreikį aliejaus
0,5 l naminių obuolių sulčių
garnyrui:
pagal poreikį bulvių, rūgščių obuolių

Obuolių sultyse keptos ančiukų kulšelės

300 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

1.Nuvalome česnaką ir sutarkuojame arba išspaudžiame, kad gautųsi košelė.

2.Į česnakus dedame žolelių mišinį, pilame aliejaus , dedame druskos , truputį cukraus. Viską gerai išmaišome. Mišinio turi gautis tiek,kad užtektų ir bulvėms ištrinti.
3.Nuvalome ir supjaustome skiltelėmis bulves.
4.Antieną ir bulves gerai ištriname prieskoniais ir dedame į kepimo maišą. Iš karto dedame į kepimo indą ir paliekame 2 valandom pastovėti.
5.Į kepimo maišą ant antienos ir bulvių pilame obuolių sultis , užtvirtiname galą ir dedame kepti į 200 *C  įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 180* C ir kepame 1,5 val.
6.Iki kepimo pabaigos likus pusvalandžiui išimkite kepimo indą iš orkaitės,maišą apkirpkite  iki kraštų  ir nusemkite susidariusius riebalus.Apačioje liks tik sultys.Šiuo padažu gausiai sulaistome mėsą ir bulves.
7.Šonuose išdėliokite obuolius ir dėkite toliau kepti.Kepame kol obuoliai iškeps , o kulšelės apskrus.

Tiekite su kartu iškepusiomis bulvėmis ir obuoliais.Padažo atskirai ruošti nereikia ,nes jūsų kepimo inde susidarė pats nuostabiausias padažas iš obuolių sulčių.Skanaus !!!

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą