500 g. | Lapino puota švž. ančiukų petukai |
400 g. | Saliero šaknis |
1 kg. | Morkos |
200 ml. | Grietinėlė |
1/2 a.š. | Rūkytos paprikos milteliai |
1/2 a.š. | Malti lauro lapeliai |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Į puodą su 1,5 litro vandens sudėkite petukus, nuskustas morkas, išvalytą ir pasmulkintą saliero šaknį, prieskonius.
2. Pavirus 30 minučių petukus išimkite, o daržoves sumalkite blenderiu. Supilkite grietinėlę ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Jei sriuba gavosi per tiršta įpilkite šiek tiek vandens. Sriubą pavirkite dar kelias minutes ir galite patiekti. Petukus galima aptepti medaus ir garstyčių padažu ir pakepti 10 minučių 250 C orkaitėje. Skanaus!
Dėkojame Gaminkpats.lt už receptą!