1 | sviestinio moliūgo |
340 g | šviežios ančių kulšelių mėsos iš Lapino puota |
100 - 150 g | tarkuoto mozzarella sūrio |
pagal skonį | prieskonių (aš naudojau 5 pipirų mišinį, džiovintus čiobrelius, česnako granules ir džiovintas petražoles bei druską) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus aptepti moliūgo skilteles |
1. Moliūgą supjaustome žiedais (maždaug 2cm storio), išdeliojame ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi, aptepame alyvuogių aliejumi ir kepame apie 10-15min iki180laip. įkaitintoje orkaitėje.
2. Kol moliūgas kepa orkaitėje, marinuojame antieną savo mėgstamais prieskoniais (pas mane 5 pipirų mišinys, česnako granulės, džiovintas čiobrelis, petražolės, šiek tiek druskos) ir apkepame keptuvėje ant vidutinės ugnies.
3. Ant iškeptų moliūgo žiedų dedame tarkuotą sūrį, keptą antieną ir pabarstome džiovintomis petražolėmis, česnako granulėmis bei šviežiai maltais pipirais. Grąžiname į orkaitę dar kelioms minutėms, kol sūris išsilydys.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Nuo užkandžio iki deserto.