Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Mini kruasanai su karamelizuotas svogūnais ir antienos paštetu
ingredientai
10 vnt. šaldytų mažų sviestinių kruasanų
100 g Lapino puotos antienos pašteto
3 vnt. kiaušinių
1 vnt. pomidoro
gabalėlio ilgojo agurko
pagal poreikį šviežių špinatų lapelių
pagal poreikį dižono garstyčių
1 didelio raudonojo svogūno
1 v.š. raudonojo vyno acto
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Mini kruasanai su karamelizuotas svogūnais ir antienos paštetu

50 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Kruasanus išdėliokite kepimo skardoje ir kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. ir palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius, pomidorą ir agurką supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejumi ir kepkite, kol pilnai iškeps ir apskrus. Galiausiai supilkite actą, įberkite šiek tiek cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską išmaišykite ir pakepkite dar apie minutę. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Kruasanus perpjaukite išilgai, patepkite paštetu, dėkite karamelizuotų svogūnų, špinatų lapelių, kiaušinio griežinėlį, kurį patepkite šiek tiek garstyčiomis ir uždėkite pomidoro ar agurko riekelę ir uždenkite likusia kruasano pusele.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą