Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Marinuotos antienos ir makaronų salotos
ingredientai
340g (1 pak.)
Gabalėlis poro
200 g makaronų
8-10 vnt. vyšninių pomidorų
pagal skonį šviežių laiškinių svogūnų
Marinatui:
1 v.š. sezamo aliejaus
1 a.š. maltų kalendrų sėklų
1 a.š. penkių prieskonių miltelių
žiupsnelis druskos
Padažui:
1 v.š. baltojo vyno acto
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š. sojų padažo
1 vnt. sugrūsta česnako skiltelės
1 v.š. paskrudintų sezamo sėklų
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus
2 v.š. sezamų aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Marinuotos antienos ir makaronų salotos

40 min.
3-4 porcijos
Gaminimas

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite marinatui išvardintus ingridientus, sudėkite antienos kulšelių gabalėlius, išmaišykite ir marinuokite šaldytuve apie 30 min.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite antienos gabalėlius (nesudėkite visų gabalėlių iš karto, nes tuomet jie neapskrus, o "tušinsis").
  3. Toje pačioje keptuvėje keletą minučių pakepkite pusžiedžiais pjaustytą porą.
  4. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, sudėkite į dubenį, suberkite supjaustytus vyšninius pomidorus, padažą paruoštą iš išvardintų ingridientų, keptus antienos gabalėlius ir viską gerai išmaišykite.
  5. Dėkite į lėkštės ir ant viršaus užberkite pjaustytų svogūnų laiškų.

Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!

 

Atgal į receptų sąrašą