Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Marga sriuba su antienos kukuliukais
ingredientai
340 g LAPINO PUOTOS ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 mažo svogūno
30-40 g lydyto sviesto (kepti)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 v.š. svogūnėlių
1 skiltelės česnako
1 nedidelio batato (apie 250–300 g)
1 aitriosios paprikos
1-2 bulvių
1 v.š. Provanso žolelių
Ryšelio mangoldų

Marga sriuba su antienos kukuliukais

40 min.
4 porcijos
Gaminimas

 

Spalvų gausa – tai ne tik malonumas akims bet ir, kaip teigia dietologai – žmogaus organizmui reikalingų medžiagų rodiklis.

  1. LAPINO PUOTOS šviežią ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti) sumalkite arba sukapokite iki faršo konsistencijos. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps gintarinės spalvos, tada sudėkite į mėsą. Įberkite druskos, šviežiai grūstų pipirų. Viską sumaišykite ir suformuokite mažus kukuliukus.
  2. Daržoves nuvalykite ir supjaustykite.
  3. Pirmiausia apkepkite „šalotinius“ svogūnus ir česnaką, po to pridėkite batatus, aitriąsias paprikas ir bulves, lengvai apkepkite. Įberkite druskos ir Provanso žolelių.
  4. Užpilkite apie 1 l vandens (arba sultinio) ir virkite, kol daržovės suminkštės, tada sudėkite kukuliukus ir virkite, kol jie išvirs. Pabaigoje sudėkite supjaustytus mangoldus ir įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda.

Atgal į receptų sąrašą