Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
ingredientai
500 g Lapino puotos šviežių ančiukų skrandukų
3 vnt. lauro lapelių
žiupsnelis druskos ir pipirų
400 g makaronų
1 vnt. raudonosios paprikos
150 g pievagrybių
100 g vyšninių pomidorų
100 g šviežių špinatų
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. maltos raudonosios paprikos
žiupsnelis pjaustytų marinuoto jelapeno
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
3-4 v.š. pomidorų padažo
200 g fermentinio sūrio

Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis

40 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, druską, skrandukus ir virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min.
  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite pilnai vandenį ir atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, griežinėliais - pievagrybius ir kepkite ant stipresnės ugnies. Kai tik daržovės suminkštės, sudėkite per per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis - skrandukus, pomidorų padažą, česnako miltelius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, makaronus ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
  4. Viską sudėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Skanaus ;)

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui!

Atgal į receptų sąrašą