Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Mafinai su antiena
ingredientai
500 g Lapino puota ančių kulšelių mėsos
1 svogūno
¼ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
šlakelio aliejaus
150 g miltų
125 g grietinės
60 g aliejaus
40 g tarkuoto sūrio
1 didelio kiaušinio
1 citrinos žievelės
2 arb.š. citrinos sulčių
½ arb. saldžios paprikos miltelių
½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų

Mafinai su antiena

60 min.
4 asmenims
Gaminimas

Ant nedidelės ugnies įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus.
 Svogūną supjaustome ir pakepiname su paprikos milteliais apie kelias minutes.
 Ugnį padidiname, antieną supjaustome nedideliais gabalėlias, sumaišome su druska ir pipirais ir
sudedame į keptuvę. Viską pakepiname apie 5-7 minutes.
 Leidžiame atvėsti.

 Orkaitę įkaitiname iki 190°C temperatūros.
 Miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus sumaišome ir persijojame į dubenį.
 Atskirame inde sumaišome kiaušinį, aliejų, citrinos žievelę ir sultis.
 Supilame grietinę, tarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišome.
 Masę supilame į miltų mišinį, ten pat sudedame keptą kalakutieną su svogūnais ir išmaišome.
Pasistenkite tešlos nepermaišyti.
 Paruoštą tešlą paskirstome į 6 silikonines formeles.
 Kepame apie 20 min., kol gražiai apkeps.
 Iškeptus mafinus ištraukiame iš orkaitės ir dar šiltus valgome su kefyru :)

 

Už reeptą dėkojame Svajojančiams Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą