Labai skanūs lietiniai su antiena, su daug daržovių ir šiek tiek sūrio, puikus sprendimas pietums ar vakarienei. Tokius lietinius galima užšaldyti ir panaudoti, kai nėra laiko gaminti.
8 vnt. reikės: 8 vnt lietinių blynų (1 kiaušinis, pienas perpus su vandeniu, speltos miltai, druska, pabaigoje - 2 v.š. aliejaus, kepti be riebalų, tešla turi būti skysta, kaip ir pridera lietiniams blynams)
Įdarui:
- Antieną sumalti, suberti prieskonius, druską, įspausti česnaką, viską išmaišyti.
- Mėsą apkepti, kol gražiai apskrus.
- Svogūną supjaustyti kubeliais, pakepinti iki auksinės spalvos, suberti per burokinę tarką tarkuotą morką, pakepinti kelias minutes, tada berti taip pat burokine tarka tarkuotą cukiniją, pakepinti viską dar kelias minutes, tada uždengti, troškinti kol daržovės suminkštės. Pagardinti prieskoniais, pipirais.
- Atvėsinti įdarą ir sumaišyti su tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Dėti įdarą į lietinio blyno vidų ir suvynioti.
- Apkepinti ghee svieste arba aliejuje, keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
- Tiekti su grietine. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!