- Orkaitę įkaitiname iki 160 °C.
- Anties odą ties krūtinėle, šlaunimis ir nugara įpjauname horizontaliai ir vertikaliai, neįpjaudami mėsos.
- Druska įtriname anties vidų ir odą. Antį prikemšame apelsinų ketvirčiais, įdedame pusiau perpjautą česnaką ir surišame ančiai kojas.
- Paguldome antį ant grotelių krūtinėle į viršų, ir kepame 1 valandą.
- Mediniais įrankiais apverčiame paukštį, ir kepame dar 1 valandą.
- Vėl apverčiame antį ir kepame 1 valandą.
- Paruošiame padažą: sojų padažą sumaišome su klevų sirupu, apelsinų sultimis ir trintu česnaku.
- Anties nebeverčiame. Viršutinę pusę aptepame padažu ir kepame 30 minučių.
- Apverčiame antį, aptepame padažu kitą pusę ir kepame dar 30 minučių.
- Antį išimame iš orkaitės ir leidžiame pastovėti 15 minučių prieš ją supjaustant.
Už receptą dėkojame http://www.skaniaisveikai.lt/