Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Lengvai aštri antiena su žemės riešutais
ingredientai
500 g Lapino puota antienos file
1 arb.š. druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
½ arb.š. aitriųjų paprikų dribsnių
aliejaus
2-3 raudonų paprikų
3 skiltelių česnako
1 skardinė kokosų pieno
190 g vištienos sultinio
120 g riešutų kremo
1 valgomas. š. sojos padažo
1 valgomas š. žuvies padažo (jei neturite-praleiskite)
1 valgomas šaukštas agavų sirupo
1/2 laimo sulčių (arba pagal skonį)
petražolių
pagal poreikį kepintų ir sūdytų žemės riešutų
basmati ryžių

Lengvai aštri antiena su žemės riešutais

30 min.
2 asmenims
Gaminimas

Antienos krūtinėlės odeles atsargiai įpjauname, iš abiejų pusių pabarstome druska ir pipirais ir
sudedame į šaltą keptuvę ir ją įkaitiname.
 Iš vienos pusės kepame apie 6-9 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar apie 3-4 minutes.
 Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepame dar apie 8-10 minučių.
 Antienos krūtinėles ištraukiame iš orkaitės ir įvyniojame į kepimo foliją. Ten paliekame apie 10
minučių ir tik vėliau supjaustome gabaliukais.

 Į keptuvę supilame aliejų, sudedame pjaustytas paprikas ir šiek tiek pakepiname.
 Tuomet suberiame smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų dribsnius ir pakepiname dar apie minutę.
 Supilame sultinį, kokosų pieną ir sudedame riešutų kremą. Viską labai gerai išmaišome iki vientisos
masės ir užverdame.
 Sudedame pjaustytus antienos gabaliukus ir toliau kaitiname.
 Tuomet supilame sojos padažą, žuvies padažą, agavų sirupą ir įspaudžiame laimo sultis. Viską gerai
išmaišome ir paragaujame ar nieko netrūksta.
 Viską dar pakaitiname pora minučių.
 Patiekiame su virtais ryžiais. Gausiai apibarstome žemės riešutais, petražolėmis ir dar šiek tiek
aitriųjų paprikų dribsniais.

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą