500 g | Lapino puota antienos file |
1 arb.š. | druskos |
¼ arb.š. | maltų pipirų |
½ arb.š. | aitriųjų paprikų dribsnių |
aliejaus | |
2-3 | raudonų paprikų |
3 skiltelių | česnako |
1 skardinė | kokosų pieno |
190 g | vištienos sultinio |
120 g | riešutų kremo |
1 valgomas. š. | sojos padažo |
1 valgomas š. | žuvies padažo (jei neturite-praleiskite) |
1 valgomas šaukštas | agavų sirupo |
1/2 | laimo sulčių (arba pagal skonį) |
petražolių | |
pagal poreikį | kepintų ir sūdytų žemės riešutų |
basmati ryžių |
Antienos krūtinėlės odeles atsargiai įpjauname, iš abiejų pusių pabarstome druska ir pipirais ir
sudedame į šaltą keptuvę ir ją įkaitiname.
Iš vienos pusės kepame apie 6-9 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar apie 3-4 minutes.
Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros (režimas-konvekcija) ir kepame dar apie 8-10 minučių.
Antienos krūtinėles ištraukiame iš orkaitės ir įvyniojame į kepimo foliją. Ten paliekame apie 10
minučių ir tik vėliau supjaustome gabaliukais.
Į keptuvę supilame aliejų, sudedame pjaustytas paprikas ir šiek tiek pakepiname.
Tuomet suberiame smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų dribsnius ir pakepiname dar apie minutę.
Supilame sultinį, kokosų pieną ir sudedame riešutų kremą. Viską labai gerai išmaišome iki vientisos
masės ir užverdame.
Sudedame pjaustytus antienos gabaliukus ir toliau kaitiname.
Tuomet supilame sojos padažą, žuvies padažą, agavų sirupą ir įspaudžiame laimo sultis. Viską gerai
išmaišome ir paragaujame ar nieko netrūksta.
Viską dar pakaitiname pora minučių.
Patiekiame su virtais ryžiais. Gausiai apibarstome žemės riešutais, petražolėmis ir dar šiek tiek
aitriųjų paprikų dribsniais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui.