400 g. | Lapino puota švž. antienos kulšelių mėsa su oda |
¾ puodelio | Graikiškas jogurtas |
2 v.š. | Harissa padažas |
1/2 vnt. | Citrinos spaustos sultys |
2 a.š. | Česnako granulės |
¼ a.š. | Druska |
1/8 a.š. | Pipirai |
1 vnt. | Avokadas |
¼ a.š. | Čili pipirai |
1/2 vnt. | Laimo spaustos sultys |
1/3 puodelio | Fetos sūris |
2 vnt. | Raudonosios paprikos |
4 vnt. | Lavašo blyneliai |
1. Pirmiausia smulkiais gabaliukai supjaustyti antienos kulšelių mėsą su oda (odą galite nupjauti arba palikti pagal skonį). Tuomet smulkius mėsos gabaliukus sudėti į dideli permatomą maišelį.
2. Sumaišyti graikišką jogurtą, citrinos sultis, harissa padažą, druską ir pipirus mažame inde. Maišyti kol pataps vientisa mase.
3. Padažą, kurį pagaminote įpilti į maišelį, kuriame yra mėsa. Maišelio galą stipriai užspausti ir papurtyti. Svarbiausia, kad visa mėsa apsitrauktų padažu. Kai mėsa pilnai paskendusi padaže išleiskite esanti orą iš maišelio ir tvirtai užriškite ir pašaukite į šaldytuvą 4-24 valandoms pagal galimybę kol būsite pasirengę mėsą kepti.
4. Įkaitinkite keptuvę. Kai keptuvė pilnai įkaitusi, užpurkškite purškiamo aliejaus ir sudėkite gabaliukus taip, kad kiekvienas galėtų apskrusti ir nepriliptų kiti gabaliukai vienas prie kito.
5. Kepti kol pilnai apskrunda ant vidutinio karščio stiprumo. Reikia maišyti, kad apkeptų abi pusės.
6. Kol mėsa kepasi, pasigaminkite avokado padažą. Sudėkite į indą nuluptą, pasmulkintą avokadą, ¾ puodelio graikiško jogurto, įdėkite česnako granulių ir čili pipirų bei viską išsukite su trintuvu.
7. Kai padažas paruoštas, o mėsa iškepta, paimkite lavašą. Lavašo pagrindą ištepkite avokado padažu, įdėkite pagal skonį mėsos gabaliukų, marinuotų raudonųjų paprikų ir šiek tiek pasmulkinto fetos sūrio.
8. Jeigu lavašas patinka paskrudęs, dar galite orkaitėje pakepinti 3-5 minutes.