Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Labai skanus ANČIŲ KEPENĖLIŲ PAŠTETAS
ingredientai
250 g šviežių ančiukų kepenėlių @lapino_puota | prieš gaminimą pamirkiau jas vandenyje 1-2val
1 svogūno
1-2 skiltelės česnako
60 g sviesto | šalto, pjaustyto kubeliais
šakelės Šviežių žolelių baziliko
2-3 šaukšteliai įvairių mėgstamų prieskonių
pagal skonį Druskos ir pipirų
50 ml grietinėlės
2 v.š. stipresnio gėrimo | naudojau čiobrelių likerį

Labai skanus ANČIŲ KEPENĖLIŲ PAŠTETAS

45 min.
2–4 asmenims
Gaminimas

Svieste, ant nededelės kaitros, apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką (apie 4-5min).

Kepenėlių mirkyti nėra būtina, tačiau taip jos bus minkštesnės. Taigi, kepenėles nusausiname ir dedame į keptuvę, beriame prieskonius. Kepame apie 3 min ir uždengus paliekame dar kelioms minutėms. 

Kiek pravėsusią kepenėlių masę smulkiname smulkintuvu, tuomet pamažu dedame sviesto kubelius ir maišome kol masė tampa vientisa. Gardiname druska, pipirais, pilame grietinėlę ir stipresnį gėrimą. Paragaujame ar nieko netrūksta ir skirstome į indelius. Paviršių galite užpilti lydytu sviestu, aš to nedariau, puošiau baziliko lapeliu. ????

Gaminau dvigubą porciją, tad kitą dalį paskirsčiau į nedideles porcijas ir dėjau į šaldiklį. Taip bus patogu ir greita atitirpinti ir ragauti! ????????

Skanių patirčių!

 

Už receptą dėkojame Gardu kvadratu.

Atgal į receptų sąrašą