250 g | šviežių ančiukų kepenėlių @lapino_puota | prieš gaminimą pamirkiau jas vandenyje 1-2val |
1 | svogūno |
1-2 skiltelės | česnako |
60 g | sviesto | šalto, pjaustyto kubeliais |
šakelės | Šviežių žolelių baziliko |
2-3 šaukšteliai | įvairių mėgstamų prieskonių |
pagal skonį | Druskos ir pipirų |
50 ml | grietinėlės |
2 v.š. | stipresnio gėrimo | naudojau čiobrelių likerį |
Svieste, ant nededelės kaitros, apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką (apie 4-5min).
Kepenėlių mirkyti nėra būtina, tačiau taip jos bus minkštesnės. Taigi, kepenėles nusausiname ir dedame į keptuvę, beriame prieskonius. Kepame apie 3 min ir uždengus paliekame dar kelioms minutėms.
Kiek pravėsusią kepenėlių masę smulkiname smulkintuvu, tuomet pamažu dedame sviesto kubelius ir maišome kol masė tampa vientisa. Gardiname druska, pipirais, pilame grietinėlę ir stipresnį gėrimą. Paragaujame ar nieko netrūksta ir skirstome į indelius. Paviršių galite užpilti lydytu sviestu, aš to nedariau, puošiau baziliko lapeliu.
Gaminau dvigubą porciją, tad kitą dalį paskirsčiau į nedideles porcijas ir dėjau į šaldiklį. Taip bus patogu ir greita atitirpinti ir ragauti!
Skanių patirčių!
Už receptą dėkojame Gardu kvadratu.