500 g. | Lapino puota švž. ančiukų kulšelės |
1 vnt. | Brokolis |
Aštriam padažui: | |
50 ml. | Aštrus saldžiarūgštis padažas |
50 ml. | Teriyaki padažas |
1 v.š. | Sezamo sėklos |
1 v.š. | Medus |
Antienos kukulaičių gaminimo eiga:
1. Nuo kulšelių nukaulinkite mėsą ir susmulkinkite virtuviniu kombainu.
2. Brokolį išskaidykite žiedynais ir apvirkite, kol suminkštės. Taip pat pasmulkinkite kombainu ar rankiniu trintuvu.
3. Viską sumaišykite į vientisą masę ir gardinkite mėgstamais prieskoniais (druska, pipirais, žolelėmis).
4. Formuokite rutuliukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Skanaus!
Aštraus padažo gaminimo eiga:
Visus ingredientus supilkite į puodą ir pašildykite, kol šiek tiek pasilydys. Patiekite su kukulaičiais.
Dėkojame Lieknos bitės už recetą!