- Antieną dedame į įkaitintą keptuvę odele žemyn, kepame ant didesnės ugnies 3-4 minutes, apverčiame ir kepame dar tiek pat. Pabarstome antieną druska ir pipirais, sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir kepame dar apie 7-8 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokį antienos iškepimo laipsnį mėgstate. Man patinka, kai vidus dar rausvas, minkštas ir sultingas. Jei mėgstate stipriau iškepusią – kepkite keliomis minutėmis ilgiau.
- Kol antiena kepa, supjaustome visas daržoves juostelėmis, dedame į dubenį.
- Išverdame stiklinius makaronus, išvirusius dedame į dubenį prie daržovių.
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
- Paruoštu padažu užpilame salotas be antienos ir gerai išmaišome.
- Kai antiena iškepa, prieš pjaustant leidžiame jai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes – tuomet pjaustant išbėgs mažiau skysčio, o mėsa išliks sultingesnė.
- Į lėkštę dedame salotų, ant viršaus – plonomis juostelėmis pjaustytą keptą antieną.
- Patiekiant apšlakstome laimo sultimis, pabarstome sezamo sėklomis ir šviežia kalendra.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant ANT MEDINĖS LENTELĖS!