340 g | Lapino puotos ančių kulšelių mėsos |
žiupsnelis | druskos |
2 v.š. | Teriyaki padažo |
4 v.š. | Kukurūzų arba bulvių krakmolo |
kepimui | aliejaus |
Daržovėms: | |
pagal poreikį | poro baltosios dalies |
2 skiltelės | česnako |
1 | aitriosios paprikos |
0,5 | raudonos paprikos |
5 | ridikėlių |
5 | lapinio kopūstų lapų (kale) |
kepimui | aliejaus |
žiupsnelis | druskos |
4 v.š. | Teriyaki padažo |
1 v.š. | skrudintų sezamų aliejaus |
Patiekimui: | |
2 v.š. | skrudintų sezamų sėklų |
2 pakelių | virtų ryžių |
Antienos gabaliukus sumaišyti su „Teriyaki“ padažu, pagardinti druska ir palikti valandai pasimarinuoti (pamarinavau iš vakaro, kad grįžusi iš darbo galėčiau gaminti). Pasimarinavusius antienos gabaliukus iš visų pusių apvolioti krakmole ir vartant iškepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti paprikas, kepti maišant kelias min, toliau dėti porus su česnakais – pakepti kelias minutes, ridikėlius – taip pat kelias minutes ir kopūstų lapus. Pagardinti daržoves druska. Kai kopūstų lapai suvys, sudėti į daržoves iškepusią antieną, supilti „Teriyaki“ padažą, citrinos sultis, sezamų aliejų ir maišant dar minutę pakaitinti.
Patiekti antieną su daržovėmis su ryžiais ir sezamų sėklomis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Balta lėkštė.