Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
KEPTUVĖJE KEPTOS KEPENĖLĖS SU PIEVAGRYBIAIS IR SVOGŪNAIS
ingredientai
500 g "Lapino puotos" ančiukų kepenėlių
2 lauro lapelių
4-5grūdelių juodųjų pipirų
1 raudonojo svogūno
3 skiltelių česnako
250 g pievagrybių
2 v.š. sojos padažo
4-5 v.š. pomidorų padažo
1 v.š raudono vyno acto
žiupsnelio cukraus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

KEPTUVĖJE KEPTOS KEPENĖLĖS SU PIEVAGRYBIAIS IR SVOGŪNAIS

45 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, kepenėles. 
  2. Kai tik viskas užvirs, nuolat nugraibant putas, virkite ant vidutinės kaitros ugnies 10 min. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite vandeniu ir palikite pastovėti.
  3. Tuo tarpu susipjaustykite daržovės: svogūną - pusžiedžiais, česnaką ir pievagrybius - griežinėliais. 
  4. Kepenėles supjaustykite stambiais griežinėliais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Berkite visas daržovės ir ant stiprios ugnies kepkite keletą minučių nuolat maišant tol, kol jos suminkštės. 
  6. Tuomet sudėkite kepenėles, pakepkite dar keletą minučių.
  7. Supilkite sojos, pomidorų padažą, vyno actą, įverkite cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Pakaitinkite kelias minutes ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus ;)

Už receptą dėkojme Oditėlės blogui.

Atgal į receptų sąrašą