500 g | Lapino puota antienos kulšelių |
Bulvių | |
mėgiamų | salotų |
Antienos kulšelės:
Marinavimui naudojau apelsininius pipirus, druską ir sojos padažą. Laikiau per naktį. Apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių ir į orkaitę.
Bulvytėms:
Supjausčiau skiltelėmis, užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau 5 min. Nupylus vandenį gerai nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Į gilesnį dubenį (kad patogiau būtų išmaišyti) sudėjau bulvių skilteles, aliejaus, tarkuotą kietąjį sūrį, truputį miltų, druską, pipirus, rūkytos saldžiosios paprikos miltelius bei krapus. Gerai išmaišiau ir pašoviau į orkaitę su vėjelio funkcija iki kol apskrudo ir suminkštėjo.
Salotoms:
Žirnelius sumaišiau su smulkintais porais, graikišku jogurtu, šaukšteliu majonezo bei prieskoniais.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Justina Paliušytė