- Ruošiant padažą, visus produktus, išskyrus krakmolą ir vandenį, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
- Atskirai sumaišykite vandenį su krakmolu.
- Į padažą supilkite krakmolo bei vandens mišinį ir pastoviai maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
- Kvadratėliais ar įstrižai įpjaukite antienos filė odelę, sumaišykite su “Teriyaki” padažu bei išspaustomis vieno apelsino sultimis ir palikite mėsą marinuotis bent jau valandai, o geriausia per naktį.
- Įkaitinkite sausą keptuvę ar grilių ir sudėkite kepti antį odele žemyn. Kepkite, kol odelė gerai apskrus, tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.
- Iškepusią mėsą aptepkite “Teriyaki” padažu, uždenkite folija ir palikite 2-3 min. pailsėti.
- Paruoštą antieną supjaustykite griežinėliais, patiekite su virtais ryžiais ir, jei yra noro, apibarstykite skrudintomis sezamo sėklomis. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!